Objavljeno: 24.05.2019

Evo mene opet. Na prošlom blogu sam pisao kako mi je putovanje i iskustvo EdukatorIDa bilo neprocjenjivo te koliki je utisak to sve ostavilo na mene.  Nakon programa, nakon što su se slegli dojmovi razmišljao sam kako bi bilo dobro da postoji neki nastavak programa. Glavna misao mi je bila: „Ok, sada još više znam o sebi i svojim talentima, što sada?“, jer mi je kraj ovoga bio kao ono To be continued – onaj osjećaj kada znaš da dolazi drugi dio, odnosno nastavak filma, ali zapravo ne znaš gdje i kada će to točno biti. Kao program Dizajn karijere je kvalitetna nadopuna i logičan slijed nakon Edukator ID-a.

Kako sam odlučio upisati se i proći novi program? Tjedni mi prolaze izuzetno brzo i uistinu uživam u svakoj minuti dana, ali s druge strane rijetko sebi priuštim vikend na kojem konkretno radim na sebi (inače je uvijek riječ o učenju novog jezika, putovanjima, razni tečajevi koji su također predobri, ali nije to to). Tako da sam odlučio dati priliku. Vidio sam program i djelovalo mi je baš primamljivo – dosta vremena je posvećeno promišljanju o sebi, životu, karijeri… Dizajn karijere ti ne daje rješenje na kompleksne situacije naših umova, čvorova razmišljanja… Jer realno – tko to uistinu može? Više ti kroz to odvojeno vrijeme treneri pokazuju i podučavaju te u kojem smjeru i na koji način krenuti dalje.

IMG_2219

Što je to meni donijelo? Između ostalog, osvijestilo mi se koliko je umjetnosti dio mene, čak ispred svega onoga čime se bavim. Na taj umjetnički dio nisam zaboravio, ali sam taj dio sebe maknuo sa strane dok sam se fokusirao na posao, fakultet i svoje neke druge hobije. I eto, umjetnički dio mene stoji sa strane i čeka bolje dane. A neće biti boljih dana jer upravo taj dio mene će učiniti dane još boljima. Moje opravdanje je bilo da nemam vremena. Kako mogu ne imati vremena za nešto što je dio mene? Puno toga se krije u našoj podsvijesti, a samim time mnogo dijelova nas samih čeka biti otkriveno. Ne bi čovjek vjerovao, ali uvijek možemo nešto novo otkriti od sebi i nije uzaludna ona da uvijek iznova upoznajemo sami sebe.

IMG_2250

Ivan Đordić, polaznik ID Dizajn karijere

*/ ?>