Objavljeno: 29.05.2019

Nakon vikenda imao sam popunjenu shemu konkretnih područja života, suma sumarum svega ono što želim, što ne želim, kakvo radno mjesto mi je u redu, plaća, privatni život, poslovni, komunikacijski stil, način rješavanja problema… skoro sve što mi je u tom trenutku bilo bitno jer sam se nalazio na prekretnici života.

Rekla mi je jedna dobra prijateljica da njoj to ništa nije novo i da ona sama sa sobom razmišlja o tome i da joj nije potrebno plaćati neki program kako bi utvrdila stvari koje, eto, već zna. Napisati ću ono što sam i njoj prenio, postoji nešto drugačije kada se radi u grupi koja se okupila s istim ciljem – jednostavno spoznaš neke stvari samo zato što se izdvojiš iz svakodnevne rutine. Imaš priliku razgovarati sa ljudima koji su u različitim životnim fazama i možeš uvijek čuti nešto pametno i mudro. To je kombinacija grupnog rada, ali s puno prostora za introspekciju. U nekim trenucima ostaneš sam sa sobom. I zapitaš se neke stvari kada trebaš odgovoriti na određena/zadana pitanja. I postoji onaj efekt da ti se stvari jednostavno poslože. Kao životni tetris, slažeš i slažeš, ali čekaš onu poseban kvadratić koje će očistiti sve što se do sada slagalo.

IMG_2219

Gdje ima volje, ima i načina. Ovo je opet jedna investicija u sebe, drugačija i konstruktivnija od drugih koje se nude – ne daje ti rješenje, ali te osnažuje. Ne daje ti određeni broj opcija, pa si ti onda sam odabereš jednu nego te ohrabruje biti dosljedan sebi kako bi mogao krenuo u smjeru u kojem bi trebao ići. Najveća vrijednost je spoznaja o samome sebi. To je nešto što ti nitko ne može oduzeti, a ima moć razbiti najdeblje zidove , ali i pokrenuti lavinu promjena u tvom životu, na svakome ponaosob je hoće li to biti pozitivne ili negativne promjene. 

“Jučer sam bio pametan, zato sam želio mijenjati svijet, danas sam mudar, zato mijenjam sebe.”, Hermann Hesse.

IMG_2277

Ivan Đordić, polaznik ID Dizajn karijere

*/ ?>