• Tel: +385 95 367 9769
  • Email : info@edukatorID.com

Pretraži programe i edukacije

pritisni ENTER za pretragu

Zašto projekt Gradimo društvo zajedno?

Projekt je kojim želimo omogućiti da inovativni program Edukator ID i otkrivanje talenata bude utkan u razvoj talenata svakog pojedinca i razvoj svake organizacije našeg društva. Poznavanje svojih talenata i drugih potencijala i usmjeravanje ka njihovom korištenju izvor je osjećaja svrhe i ispunjenosti jer kada imamo taj osjećaj spremni smo dati svoj jedinstveni doprinos razvoju društva i živjeti ispunjen život koristeći svoje talente.

Gle 0529

Kako je sve počelo?

Ivona Zgrabljić, autorica inovativnog alata ® Edukator ID Osobna iskaznica potencijala (metodologiju i način izvođenja) razvila je inačicu koncepta za djecu. Virtograd je koncept otkrivanja talenata i cjelovitog razvoja djece te je ovaj koncept ustupila je na korištenje Udruzi Put do uspjeha. Različitim projektima udruga je omogućila daljnji razvoj Virtograda koji je do danas primjenjivan u školama u razrednoj nastavi, u vrtićima i bolnicama. Dodatno su razvijene i edukacije za roditelje kao i radionice za djecu. 

Naša vizija projekta Gradimo društvo zajedno

Osnaženi pojedinci koji su svjesni sebe, vlastitih potencijala i snaga spremni su pomoći izgradnji obitelji, zajednice i društva u kojem žive. Aktivno želimo sudjelovati i podupirati projekte koji će doprinijeti izgradnji svake pojedince osobe. Povezujemo se s partnerima s kojima dijelimo viziju te tako da projekte provodimo u neprofitnom civilnom sektoru, ali i u profitnom sektoru surađujući s brojnim tvrtkama.

1. Civilni sektor

Želimo ostvariti suradnju s udrugama te našim uslugama i proizvodima nadopuniti projekte namijenjene djeci, mladima i marginaliziranim skupinama. Zajedno s udrugama podižemo projekte kojima je cilj izgraditi pojedince kako bi oni već sutra mogli biti aktivni građani društva, nosioci promjene te da nakon što otkriju svoj potencijal mogu taj isti potencijal iskoristiti na najbolji mogući način.

2. Tvrtke

Želimo ostvariti suradnju s tvrtkama koje žele dati doprinos izgradnji društva razvojem projekata za djecu, mlade i marginalizirane skupine. Godine iskustva pokazale su nam benefite koje donosi ® Edukator ID te iz tog razloga projekte temeljimo upravo na Edukator ID konceptu ® kako bismo omogućili, jačanjem pojedinaca, da nakon otkrivanja svojih talenata postanu aktivni građani koji čine razliku i promjenu u društvu. Investicije tvrtki bile bi jasno i strateški usmjerene u razvoj projekata temeljenih na stvarnim potrebama navedenih skupina u specifičnim područjima Hrvatske i šire.

Dizajn bez naslova 3

Ostvareni partnerski projekti do sada

Iza nas stoje brojni uspješni projekti te smo na svaki posebno ponosni. Nama projekti nisu samo projekti nego su projekti odgovor na potrebe i izazove koje smo uočili. Samim time svaki projekt nosi svoju priču. Jedne od tih priča su:

1. Centar pričaj mi

2. Virtograd – grad radosti u bolnicama

U partnerstvu i suradnji s udrugom Puta do uspjeha imamo najviše ispričanih priča te samim time i ostvarenih uspješnih projekata:

1. Virtograd u razrednoj nastavi

2. Virtograd u vrtićima

3. Talentima do posla (sufinanciran je od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda)

4. Moji talenti, moj temeljni kapital (sufinanciran je od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda)

Skac zajedno do uspjeha

U partnerstvu i suradnji s udrugom SKAC Split u tijeku je trogodišnji projekt Zajedno do uspjeha! usmjeren je štićenicima i korisnicima usluga Dječjeg doma Maestral.

Želite podržati projekt Gradimo društvo zajedno? 

Pomoći možete na razne načine, svaka ideja je dobrodošla te nas kao tim posebno ispunjava svaka realizirana ideja, od zajedničkih sastanaka do provođenja samih projekata. Kroz godine iskustva razvili smo sustav na koji način zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu pomoći u ostvarenju vizije. Izdvajamo neke od njih.

Civilni sektor

1. Uključite naše programe i usluge u vaše projekte

2. Razvijte nove projekte i mentorske programe s nama

Tvrtke

1. Budite investitori naših projekata

2. Uključite se u korporativno volontiranje i poklonite vaše vrijeme i stručnost

Pojedinci

1. Donirajte

2. Volontirajte na našim projektima

Javite se našem Ivanu, dogovorimo sastanak i idemo graditi društvo zajedno!