Objavljeno: 09.05.2019

Moj način funkcioniranja koji sam prije objašnjavao na dugo i široko nakon ID vikenda je dobio svoje ime. Kao što imam jedinstveni DNA tako i kombinacija talenata s mojom osobnosti tvori svojevrstan DNA. Taj DNA naziva je Ivan i iako je ime učestalo, sve ono što ja jesam je neponovljivo, individualno i posebno. Ta produbljena spoznaja za mene definitivno znači otkriti sebe.

Također, kao rezultat ID vikenda osvijestilo mi se koliko su talenti posebni i koliko mogu biti drugačiji u različitim kombinacijama. Predobro mi je bilo promatrati i ostale sudionike kako otkrivaju sebe na njima specifičan način. Nakon određenih vježbi, nakon rada u grupama ili nakon objašnjenja trenera o talentima super mi je bilo promatrati ljude koji doživljavaju Ahaa efekt. A tih trenutaka je bilo iznimno mnogo. Ali stvarno mnogo. I sam sam bio među njima i znao sam se uhvatiti u misaonom intelektualnom domino efektu jer sam primijetio kako sve sjeda na svoje mjesto. Nisam samo otkrio sebe nego su mi i drugi ljudi postali jasniji – način njihovog funkcioniranja, ponašanja i razmišljanja.

S obzirom na to da sam studirao humanističko područje znao sam jako puno o ljudskom ponašanju i individualnosti svake osobe. Ali ovaj pristup je nešto toliko specifično da ulazi u bit svake osobe. Općenitost teorija i testova postaju primjenjive za svaku osobu. A zbog rezultata koje vidiš na papiru sve postaje zanimljivije. Isto kao i kada ugledaš potpuno različite rezultate kod osoba koje sjede do tebe. Zainteresira te jer shvatiš da nitko nema iste rezultate poput tvojih, ali i da nitko nema jednake kao osobe koje sjede do tebe. Postoje sličnosti, ali u nekim drugim i ludim kombinacijama. Otkriješ sebe, ali otkriješ mnogo o ljudima oko sebe. Ako te brine novac – moj savjet je da te ne brine. Ovo je definitivno jedna od najvrijednijih investicija u sebe. Prošlo je 3 godine od kada sam bio na ID vikendu i dan danas o tome razmišljam, raspravljam i objašnjavam. Prošao sam mnogo testiranja, konferencija, skakanje s padobranom, scuba diving i proputovao sam mnogo zemalja, ali mi je ID vikend i dalje u top tri događaja u životu. Ohrabri se! Odi na njihovu besplatnu kavu i porazgovaraj s trenerima. Nemaš što izgubiti! 😊

Ivan Đordić, polaznik Edukator ID programa

IMG_2865

*/ ?>